Meie lindudest
Alustasime 2017. aastal munakanade kasvatamisega, et enda pere toidulauale koduseid mune saada. Haudusime pikalt ka plaani broilerite kasvatamiseks ning esimene kari endale ja mõnele sõbrale kasvatatud broilereid siblisid meie õuel 2024. aasta suvel. Selgus, et liha maitseb erakordselt hästi ja saime kinnitust, et just sellist liha me enda taldrikule saada soovimegi. 2025. aasta suvel kahekordistasime broilerite karja, sest pere ja sõpruskonnahuvi kasvas hoogsalt. Hooaja lõpus mõistsime, et ka sellest on vähe. Niisiis planeerime nüüd 2026. aasta hooaega. Loodetavasti saavad meie broilerite liha kõik, kes seda soovivad.

Rohumaabroilerite kasvatamisest
Broileritibud saabuvad meie tallu 1-päevasena. Esimesed elunädalad kasvavad nad siseruumides, kuna vajavad kindlat temperatuuri, et tugevad ja terved olla. Seejärel toimub kohanemisperiood õuetingimustega ehk päeval on nad õues ja öösel sees, kuni nad on valmis ööpäevaringselt õues elama.

Oleme broilereid algusest peale portsjonkarjatamise meetodil kasvatanud. See tähendab, et broileritel on kasutusel võrkaedik, mida liigutame iga päev korra või kaks rohumaal edasi, et nende küljealune puhas oleks ning ninaesiseks värske rohi. Kui me ise õues oleme, siis pääsevad broilerid ka täitsa vabalt jalutama. Küll aga on neil aedikus turvalisem, sest nii kullid kui rebased himustavad neid.
Lisaks õues leiduvale söövad broilerid ka täissööta, sest muidu jääksid nad lihtsalt nälga.
PS. Uuel aastal saavad broilerid omale tuttuue ja
palju suurema aediku.
